Back in town

Nu är jag i Norrköping, eller jag har ju varit här ett par dagar nu. Morfarn mår bättre. Han hade en mindre stroke men verkar repa sig mycket fort. Skönt att träffa honom när han är relativt klar i huvudet. Jag var och hälsade på honom idag på sjukan, han åt mat när jag var där. Han kan inte tugga bra så all mat var purerad, de gröna bönorna såg ut som grönt potatismos, mums =)

Idag träffade jag även Systeryster och lilla T. T träffade jag bara i några minuter men Systeryster gick jag först på stan med och sen hade vi picknick i Vasaparken. Vädret var ju helt underbart.

Kramar

Hem till Norrköping

Idag bär det av hem till Norrköping. Jag skulle egentligen ha akt hem nästa fredag över helgen men tyvärr är min morfar jättedalig och ligger pa sjukhus sa jag aker hem redan ikväll. Har inte träffat honom sen i februari sa jag vill verkligen se honom nu. Jättetrakigt att morfar är sjuk men ända kul att fa komma hem och vara där i över en vecka, blandade känslor....

Annars har det inte hänt sa mycket. Vi hjälpte en kompis att mala om i torsdags. Han ska flytta ihop med tre andra kompisar i en jättestor lägenehet. Det kommer säkert att vara värsta kaoset där en vecka efter att dom flyttat in, ha ha. Ska bli kul att se.


Kramar

Bio i kväll

Idag har jag jobbat under dagen, det gick superbra. Blev ganska stressigt där ett tag men jag lyckades halla ställningarna ända. Och i kväll blir det bio. Vi ska se en tysk film "Dorfpunks" heter den. Det är en komedi och handlar om nagra ungdomar som är punkare och som växer upp i en by i Tyskland. B var punkare när han var yngre och han växte upp i en by sa han kommer nog att känna igen sig i mycket =) Om ni vill titta pa bra tyska filmer sa har jag tva att rekomendera: Der Baader Meinhof Komplex och Good Bye Lenin. Tyska filmer har väl inget speciellt rykte men det finns massor av bra filmer som är gjorda här. Man maste bara vidga sina vyer lite =) 

Kramar

Jobba kväll igen

Idag jobbar jag kväll igen.... Det är inget kul, känns som att man gar och väntar hela dagen pa att aka till jobbet. Det är mycket skönare att jobba förmiddag eller eftermiddag för da kan man ju hitta pa nagot efterat. I kväll efter jobbet ska jag till Ung i Berlin gruppen och träffa lite andra svenskar, jag tror vi ska ha picknick i parken. 
Annars är det ganska lungt. Pa torsdag är det ju helgdag =) Da ska vi hjälpa en kompis att mala om i hans lägenhet, mindre roligt =( Men vi behöver ju hjälp när vi flyttar sa da maste vi hjälpa honom nu.

Kramar till er alla!

Min helg

Min helg har varit mycket bra. I lördags jobbade jag först fran 09.40 till 15.00. Det gick super. Min första kund köpte för massor sa jag var mycket glad =)  Pa kvällen var det ju Schlager som gällde. Och det gick väl sadär för Sverige...... Vi röstade pa Malena ett antal ganger men det hjälpte ju inte ett dugg., Tyskland gav inte ett enda poäng till henne =(  Maste tyvärr erkänna att jag tycker väl inte att Norges bidrag är sadär superbra. Sitter och lyssnar pa laten nu, man maste kanske höra den nagra ganger för att fa in den i huvudet. Fiolspelet är ju fint i alla fall. 

I söndags var jag uppe med tuppen. Klockan tio var jag och nagra andra kompisar hos E för att äta frukost. E hade gjort en jättegod frukostbuffé hemma hos sig, nästan som pa ett hotell. Efter frukosten träffade jag B och vi akte för att hälsa pa en gammal vän som vi lärde känna när vi bodde i USA. Han kommer ocksa fran Tyskland och bor här i Berlin. Tyvärr sa är han inte världens roligaste människa sa besöket var ganska trist. Men vi fick god chockladkaka =)

Pa kvällen var vi ute och at med tva kompisar härifran Berlin och deras besök fran USA. Vi käkade pa en arabisk restaurang, dom har jättegod mat där. När syster yster var här första gangen sa at vi där. Men da tyckte vi inte alls om det sa det dröjde typ ett ar innan vi gick dit igen. Men nu är vi nästan stammisar =) Det blev ganska sent sa jag är glad att jag inte börjar jobba förrän klockan fyra idag. 

Sa, det var min helg. Nu i veckan blir det jobb, träning nagon dag ocksa antar jag... Annars ganska lungt.



Lite bilder






He he, det tog ett tag innan jag fattade hur jag skulle göra för att lägga ut fler än en bild... Men nu har jag kommit pa det. Här är nagra kort fran förra onsdagen. Först hade vi en gammal hederlig svensk förfest hos mig och sen blev det utgang. Näst sista kortet är pa väg hem, det har precis börjat ljusna. Jag ÄLSKAR det med var och sommar, när det är ljust när man gar hem, underbart.










Träning, bio o lugn hemmakväll

Middagen i gar blev jättegod. Det var jag, min B och tre andra grabbar och dom tyckte alla att det var supergott. Maste faktiskt säga själv att det var nog den godaste lasagnen som jag gjort hittils. Jag la ju ner en massa tid pa den, tog en jäkla tid att laga sa jag är glad att det blev en hit. 

I morse var jag pa gymmet, först träning och sen bastu. Jätteskönt. I eftermiddag ska jag pa bio. Det är sa skönt att ga pa bio pa eftermiddagen för det är nästan helt tomt i salongen sa man kan bre ut sig massor. Jag ska se filmen The Boat That Rocked, den ska vara rolig har jag hört. 

Sen blir det en lugn hemmakväll för jag jobbar i morgon. Öppnar butiken sa jag börjar 09.40, det tycker jag är JÄTTETIDIGT. I Berlin har man förskjutit tiden lite. Pa manga arbetsplatser börjar man inte förrän vid 10-tiden, även pa kontor och myndigheter. Det gör ju att man kan vara ute längre pa kvällarna och det är ju faktiskt roligare. 

Jag maste även handla lite snacks och dricka inför lördagskvällen för da ska vi ha lite Schlager-fest här hemma. B är inte sa vidare glad..... Hoppas hoppas det gar bra för Malena.



Sverige kanske bör tacka mig....

Jag röstade faktiskt flera ganger pa Malena i tisdags, kan det vara sa att jag hade nagot att göra med att hon gick vidare... =) 

I gar var jag först hos frisören, haret blev mycket fint. Tyvärr klippte hon lugg innan jag hann protestera. Hoppas den växer snabbt. Sedan akte jag till jobbet. Jag jobbar i en svensk butik här i Berlin. Allt gick bra, inga sura kunder =) 

Pa kvällen var jag ute och at med nagra svenska vänner. En av dom, S, aker hem till Sverige igen pa fredag =( jättetrist. Vi var pa en indisk restaurang, mums. Sedan gick vi vidare och drack cocktails. Och nu kommer det bästa med Berlin: Pa vissa ställen betalar man bara runt 3,50 till 5euros för cocktail! Underbart. Jag drack dock öl för att det är ju sa gooootttt här i Tyskland. Norrlands Guld, släng dig i väggen =)

Idag blir det inget jobb, ska jobba igen pa lördag. Maste i stället städa och sen laga lasagne för vi far gäster i kväll. Jag, B och tva kompisar har en liten matklubb. En dag varje vecka sa lagar en av oss mat för dom andra. I kväll är det min tur och jag tänkte göra lasagne, gott och enkelt om man ska bjuda fler personer. Och sa tänkte jag göra den i förväg och sen bara värma upp den. Tror även att jag ska göra pannacotta till efterrätt....

Nu blir det kaffe och Gilmore Girls =)

yes, det blir Schlager i kväll

Jaaaa, jag har hittat kanalen som sänder Eurovision i kväll =) B blev inte vidare glad när han hörde det, han avskyr schlager. Far nog tvinga honom att titta med mig, jag tittar ju faktiskt pa fotboll ibland med honom.

Kommer kanske t.om. att rösta pa Sverige. Jag kan ju faktiskt det eftersom jag är i Tyskland. Har aldrig röstat pa nagot sant tidigare men nu maste jag nästan vara Sverige trogen.

Haller tummarna

Första inlägget

Jag träffade tva gamla handbollsvänner i helgen som faktiskt gjorde mig sugen pa att börja blogga. Jag vet mycket av vad som sker i deras liv eftersom jag dagligen läser deras bloggar (även om en av dom är ganska dalig pa att uppdatera..). Men dom har inte en aning om vad jag gör. Sa jag ska försöka att skriva om vad jag gör här nere i Berlin.

Idag har varit en mycket lugn dag. Skulle egentligen ha gatt och tränat men det blev inget med det. I gar kväll innan jag och B akte hem fran Sverige sa tog jag en tablett mot aksjuka, jag blir nämligen ganska lätt illamande när jag flyger (faktiskt även när jag aker bil, bat, buss, ja vad som helst). Det stod pa förpackningen att tabletten haller i sig i 12 timmar. Och när jag vaknade i morse kände jag mig paverkad. Huvudet snurrade och jag kände mig jättetrött. Sa i stället för att träna sa lag jag pa soffan hela förmiddagen. Tog mig till affären vid lunchtid för att köpa en lasagne och sen värma den, mums. 

Resten av dagen har jag letat efter snygga inredningstips pa internet. Vi ska flytta snart och tänkte mala om. Det är en ny lägenhet vi flyttar till sa alla väggar är vita, lite trist. I köket tänkte jag försöka mig pa att mala ränder i tva olika färger, grönt och blatt, och ränderna ska vara olika tjocka.... Hoppas det kan bli fint.

Kvällen blir nog ocksa ganska lugn, känner mig fortfarande konstig i kroppen. Jag vill ju gärna se kvalifikationerna till Eurovision Song Contest men tror inte att dom visar det här i Tyskland. Dom är ju inte lika galna i Schlager som vi är i Sverige =(

I morgon ska jag till frisören för att färga och sen klippa haret. Det är sa sjukt billigt här i Berlin, jag är där i ca tva timmar och betalar bara ca 540 svenska kronor, galet va??

Kramar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0