Äntligen internet

Äntligen är jag tillbaka i gamla lägenheten där jag har internet! Har fatt abstinens efter att inte kan ha kollat mailen och diverse andra saker nu under 5 dagar. Men jag har inte velat ga tillbaka till gamla lägenheten för jag ÄLSKAR vart nya hem!! Det är helt underbart..... Det bästa är nog terassen som är superstor har en utsikt över Berlins skyline =) Jag kommer nog inte att ga utanför dörren speciellt ofta nuförtiden.  

Här kommer en liten uppdatering fran de senaste dagarna. I fredags körde jag och B över de viktigaste sakerna till nya lägenheten. Sen sov vi där. I lördags klockan 10.00 hängde vi pa laset in till Ikea. Där var vi supersnabba, blev klara med allt pa en timma. Sen till Bauhaus och sen hem. Klockan 13.00 kom vara flitiga hjälpare och vi bar o bar o bar. Klockan 17 slutade vi att bära för vi var tvungna att lämna tillbaka skapbilen. Pa kvällen drack vi en massa vin o öl, grillade och firade pa nya terassen. Vi firade lite väl högt sa grannen brevid sa till oss att vara lite tysta, pinsamt första kvällen. Men vi gick dit dagen efter o bad om ursäkt sa allt är okey nu. Jag tror det var när vi svenskar hade allsang till Ulf Lundell som grannen fick nog, o det kan man ju första.
De andra dagarna har jag packat upp, det tar ju san jäkla tid.... Men roligare än att packa ner. Pa fredag kommer flyttgubbarna och bär över de sista möblerna. Sa nästa helg ska allt vara i nya lägenheten =)

Sa, kort kommer en annan dag när vi fatt internet hemma.

Kramar!

snart flyttar vi =)

Pa fredag far vi äntligen var lägenhet!! Som vi har väntat.... 

09.30 far vi nycklarna, efter det bär det av mot Ikea där jag ska köpa lite smasaker, sant som jag kan bära i tunnelbanan. Sen pa kvällen ska vi mala. Det blir bara en vägg i vardagsummet som vi ska mala i nuläget. Far se om vi malar  i köket och i sovrummet senare. Alla väggar är ju vita sa det är inte sa farligt.

Pa lördag aker jag och b till Ikea för att inhandla större saker som man inte kan bära i tunnelbanan. Sedan under dagen kommer det en massa kompisar som ska bära kartonger och smasaker och vara sängar. Pa fredag nästa vecka kommer flyttgubbarna och bär över alla vara möbler. Sa vi kommer att bo en vecka utan möbler.... Förutom det vi handlar pa ikea. 

Nu ska jag packa det sista.

Kramar!!

Vad roligt...

jag hade det pa midsommar! Det var verkligen en typisk svensk midsommar. E hade jobbat massor för att vi skulle ha det trevligt. Hon hade t.o.m gjort en tipspromenad.... =) Vi gick mitt i stan med vinglas och svarade pa fragor, tyskarna maste ha trott att vi var galna. När vi sjöng Helan gar pa tunnelbanan sa vände sig en och annan om för att titta.... 
Efter att vi hade dansat kring midsommarstangen vid svenska kyrkan sa akte vil hem till E o D för mat och nubbe. Vi hade världens tur med vädret, bara regn pa förmiddagen och det var sa varmt pa kvällen sa vi satt ute och sjöng snappsvisor till halv ett pa natten, helt underbart.

Ska lägga ut lite bilder pa spektaklet i morgon tänkte jag.

Kramar

Midsommar

Hoppas hoppas att det inte regnar i morgon... Tyvärr sa läste jag precis att det ska göra det =( Men det kan ju ändra sig.

Midsommar firas ju inte här i Tyskland sa vi är ett gäng svenskar (och nagra tyskar, en dansk och nagra amerikaner)  som ska försöka skapa en typisk svensk midsommar. E, en tjejkompis har varit pa Ikea och köpt sill, knäckebröd och svensk nubbe. Först ska vi träffas hos E och hennes pojkvän för lite bubbel och jordgubbar. Sedan aker vi till Svenska Kyrkan här i Berlin och dansar kring midsommarstangen och leker lekar. Sedan aker vi tillbaka till E och D för sill, potatis och nubbe =) Kan inte bli bättre. Hoppas bara att det inte regnar för E har bjudit in runt 15 personer och har tänkt att vi ska vara i trädgarden för deras lägenhet är inte sa stor....hm vi far väl tränga ihop oss. B är hemma i Bayern sa han missar allt spektakel. Stackars honom.

I morse var jag och tränade. Var verkligen tvungen att tvinga iväg mig själv, det är ju sa trakigt tycker jag. Nu ska jag äta lite lunch, dammsuga och sen tänkte jag aka iväg och shoppa lite =)

Hoppas ni alla far en jätterolig midsommar!

Helgen

Helgen var lugn. I fredags jobbade jag kväll sa jag var ganska trött när jag kom hem. Egentligen pinsamt att säga att jag blir trött av att jobba 5 timmar men jag blir faktiskt helt slut i huvudet av att prata tyska. Maste ju koncentrera mig hela tiden.... I lördags öppnade jag affären sa jag gick upp tidigt enligt mig (07.15). Jobbade fram till 15.00, da träffade jag B och vi at pa en supergod italiensk restaurang. Restaurangen drivs av ett gäng italienska punkare. Dom öppnade den första restaurangen här för ett par ar sen och det blev sa populärt sa dom har öppnat tva till. En av dom ligger i närheten av oss =)
Efter att vi hade ätit gick vi till en lampaffär och köpte en fin bla lampa som vi tänkte ha i vardagsrummet. Blir nog fint.... Pa kvällen tittade vi pa film, kommer inte ihag vad den heter men Helen Hunt och Colin Firth spelade i den. Den var väl sadär.

I söndags träffade jag min moster G i ett par timmar. Hon var pa besök här i Berlin med sitt jobb sa vi passade pa att träffas. Pa kvällen gick jag och B en promenad till nya lägenheten. Undrar hur manga ganger vi har gatt förbi där sen vi skrev pa kontraktet i januari??

Nu ska jag till jobbet.

Kramar

hm

verkar som att halva av mitt senaste inlägg inte publicerades...konstigt. Vad jag skrev var att jag och B skulle ut med nagar vänner. Det var vi ocksa. Vädret under dagen var jättetrist men till kvällen blev det fint sa det blev tva öl pa en uteservering =) Annars har det inte hänst sa mycket. Jobbade igar, det gick bra. Det var lugnt i affären sa jag kunde fixa med lite annat.

En rolig nyhet är att jag o B ska aka till New York i november med B's ena brorsa P, och en kompis M. Det ska bli superskoj! M fyller 30 i juni sa vi ska fira honom. Tyvärr blir det ett antal manader för sent men sa gar det när man inte kan fa semester.
Vi var i New York i september förra aret och blev helt kära. Det är en cool stad men en massa att se, bra shopping och faktiskt trevliga människor. Hade jag inte trott. Vi var och tittade pa Fantomen pa Operan förra gangen och denna gang vill jag sa gärna se Mamma Mia. Far se om jag lyckas övertala grabbarna....

Kramar!

inte langt kvar...

tills vi flyttar!! Det är det enda som jag o B pratar om just nu...lite trist kanske. En av de stora anledningarna till att vi är sa glada över att flytta är att nu bor vi pa 5:e vaningen i ett hus UTAN hiss. Om 3 veckor kommer vi bo pa 5:e vaningen MED hiss =) Ni kan ju första att vi är glada.

Igar jobbade jag kväll, det gick bra. Dock kom det in ett par som ville köpa ett fotoalbum till en begravning. Tjejens bror tror jag det var, hade gatt bort och han blev bara 33 ar. Hon var jätteledsen och började grata i affären, det var jättetrist att se. Men bortsett fran detta sa var den en bra kväll.

I kväll ska ja o B

Packning

Idag har jag o B packat jättemycket. En massa i köket som vi aldrig använder och som vi egentligen skulle kunna slänga men som jag vill spara.... Och en hel del saker i klädkammaren. Känns som att vi var mycket duktiga. 
Vi skulle egentligen flytta in den 1:a juli men far nycklarna redan den 26:e juni. B vill flytta in redan da men jag vet inte.... Känns jobbigt att inte kunna flytta allt pa en gang. Vi har redan hyrt flyttgubbar och lastbil till den 1:a. Men B vill sa gärna flytta in tidigare. Hm, far se hur vi gör. Maste ju ha tid att mala lite ocksa.

Kvällen blir lugn. Vi ska laga gnocchi med gorgonzolasas, mums! Och sa tror jag att vi ska titta pa Slumdog Millionaire. En perfekt söndagskväll helt enkelt.

Kramar!



En lista

Hittade en gammal lista hos systeryster som jag snor =)


Tre namn jag lyssnar till:

Madelene, Madde och Schatz ;)
Någonting jag tycker om med mig själv:
Jag är nog ganska modig
Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Jag kan bli ganska sur, speciellt när jag är hungrig
Detta är jag rädd för:
Att förlora dom som jag tycker om min familj o mina vänner
Detta tycker jag om att göra:
Umgas med familj o vänner, pyssla, hm....skulle gärna vilja säga träna men det stämmer tyvärr inte
Är jag kär just nu:
Ja
Jag vill gifta mig:
Ja, det kan jag nog tänka mig att göra
Något jag vill ha i present:
En resa till New York med obegränsat med shoppingpengar =)
Favoritkläder:
Jeans och västen... =) Nära, det var favoriten för nagra ar sen, nu är det nog svart eller gra klänning som gäller
Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Skulle vilja kalla mig rocktjej men maste erkänna att det har blivit ganska mycket schlagers pa senaste aren....
Stjärntecken:
Jungfru
En bok jag gillar:
Är helt kär i Shopoholic-böckerna just nu. Dom är ju sa roliga, har svart ibland att inte skratta högt när jag läser i tunnelbanan
En film jag gillar:
Sex and the city
Tv-program jag gillar:
Kan ju inte svara annat än Vänner
Dricker helst:
vatten, men det blir ganska mycket öl nu.....
Hit vill jag gärna åka på semester:
USA
Jag spelar:
Playstation....
Så här bor jag:
3:a i centrala Berlin med pojkvän och tva fiskar som heter Frank och Sussi

Senast köpta skiva:
U2's senaste album, maste ju lyssna in det inför konserten i sommar =)
Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En ko
Vad lyssnar du på just nu:
Min pojkvän som pratar med hans bror
Vad har du gjort/ska du göra idag:
Jag ska ga till ett ställe och äta världens godaste hamburgare
Vilken är din favoritresturang:
Oj oj oj, har sa manga just nu
När badade du i en pool senast:
I september förra aret
Har du fått felparkeringsböter någon gång:
Ja
 Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump:
Nej, vill inte
Vilken är din favorit bland tecknade serier:
Family Guy
Badkar eller duschkabin:
Kommer ha bada i nya lägenheten sa da slipper jag välja =)
Chips eller popcorn:
Chips utan tvekan
 Vem är den senaste som du åt ute med:
B
Är du bra på matlagning:
Ganska bra, normal skulle jag tro
Pepsi eller coca cola:
Pepsi
Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb:
Ja, Bamsekostymen pa Kolmardens Djurpark
Vad är det du senast handlade:
Mat
Har du kräkts offentligt:
Ja, ett antal ganger skulle jag tro tyvärr....
 Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:
Hitta kärleken
Vem var det du besökte på sjukhus senast:
Morfar

 

Oj, det tog mig tre dagar att göra klart denna lista, fanns en massa punkter som jag tog bort för den blev för lang annars....


Vilken trakig......

.....dag jag hade igar =( Hade inte lust att göra nagot. Akte till Alexa för att titta pa klänning till bröllopet (inte bröllopsklänning, tack systeryster =) ). Jag hittade en som skulle kunna funka. Har hört att man inte ska ha svart pa sig pa bröllop, synd för jag älskar svart. Nagon som vet om man kan ha vit klänning med stora svarta blommor pa?? 

Idag vet jag heller inte vad jag ska göra. Vill jobba!! Maste även börja packa mer seriöst men har ingen lust...usch, vad jag klagar..... Under min trakiga dag igar sa tittade jag iallafall pa Söndagsparty med Filip och Fredrik, jag älskar dom sa det var jätteskoj =)

Hoppas ni ska göra nagot roligt!


Familjebesök

Vi har fatt besök av B's lillebror. Han kom hit idag och aker hem igen pa lördag, riktigt kul. Vi har just spenderat en timma med att spela Playstation =) 

I morse tränade jag, kände mig mycket duktigt. Det blev en timma träning och en timma i relaxavdelningen =) Denna vecka jobbar jag bara pa lördag, lite trakigt men nu är ju B's bror här. I kväll blir det halvhemmagjord pizza. Jag brukar köpa färdigdeg och färdigtomatsas och sa har jag pa lite salami eller skinka eller vad jag nu är sugen pa. Gott och enkelt =)

Solen har länat Berlin för tillfället =( Gratt och trist är det idag. Snart ska jag ga aka till Alexa, ett jättestort shoppingmall, och titta lite. Jag maste hitta en bröllopsklänning till den 1:a augusti för da ska vi pa bröllop i Stockholm. Tänkte att det är bra att vara ute i god tid......

Ha de bäst!



uppdatering

Oj, vad länge sen det var jag skrev.... Igar kom jag hem till Berlin, var ju i Norrköping i över en vecka, kändes som mycket längre. I Norrköping var det ganska lungt. Jag hälsade pa min morfar ett antal ganger. Sedan har jag träffat familjen mycket, självklart lilla T, som inte är sa liten längre =) I lördags var jag pa 40-arskalas. Min moster och morbror fyllde 40 i varas och detta firade dom i lördags. Det var jätteskoj. 

Idag har jag träffat en kompis, vi lag och solade i en park i flera timmar, helt underbart. Nu i eftermiddag maste jag börja packa!!! Vi flyttar om en manad och jag har än sa länge bara packat tre kartonger. Det är ju sa trist.....

Har även gjort upp lite modsommarplaner med nagra av de svenska vännerna här i Berlin. Vi ska försöka aterskapa en svensk midsommar med sill, potatis och nubbe =) 

Sa, packning väntar pa mig....

RSS 2.0